Tort naleśnikowy z czekoladą
Torty naleśnikowe to już u nas tradycja.
Przyjaciółka córki nie mogła być na jej urodzinach i dopiero teraz się spotkały, a że obie kochają naleśniki 😀 to mamy na kolację taki oto bezglutenowy tort naleśnikowy👌
No Reviews
Składniki
Ilość porcji
2 jajka | |
0.5 l mleka | |
mąka ryżowa | |
3 łyżeczki syropu z agawy | |
1 łyżka masła orzechowego | |
0.5 tabliczki gorzkiej czekolady | |
0.5 tabliczki mlecznej czekolady | |
esencja waniliowa | |
odrobina oleju do smażenia |
Kroki
1.
Ciasto na naleśniki
Jajka umyć, wbić do miski i lekko ubić.
Oznacz jako wykonane
2.
Dodać mleko ciągle ubijając.
Oznacz jako wykonane
3.
Dodać cukier waniliowy i syrop z agawy.
Oznacz jako wykonane
4.
Następnie dodać mąkę.
Oznacz jako wykonane
5.
Na koniec do ciasta dodać masło orzechowe.
Oznacz jako wykonane
6.
Naleśniki usmażyć na odrobinie oleju.
Oznacz jako wykonane
7.
Tort
Czekolady roztopić w kąpieli wodnej.
Oznacz jako wykonane
8.
Przełożyć roztopioną czekoladą poszczególne naleśniki formując tort.
Oznacz jako wykonane
9.
Ozdoby wedle uznania.
Oznacz jako wykonane