Rosół

120 min

łatwy

10

Rosół to tak wspaniała zupa, że nawet powrót letnich temperatur do Hiszpanii nie powstrzyma moich dzieci przed zjedzeniem go na śniadanie 😉

Przetestowałam wiele części z kurczaka i okazało się, że rosół na korpusach wychodzi jak dla mnie najlepszy 👌

No Reviews

Składniki

Ilość porcji
2 korpusy z kurczaka
5 marchewek
2 pasternaki
3 łodygi selera naciowego
kilka gałązek natki pietruszki
kawałek pora
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
5 ziarenek pieprzu
1 płaska łyżka soli
4 litry wody

Kroki

1.
Wodę zagotowuję z solą.
Oznacz jako wykonane
2.
Następnie dodaję korpusy. Daje im tak ok. 10 min na pogotowanie.
Oznacz jako wykonane
3.
Odszumowuję wodę.
Oznacz jako wykonane
4.
Warzywa obieram i kroję na części.
Oznacz jako wykonane
5.
Dodaję je do gotującej się wody.
Oznacz jako wykonane
6.
Następnie dodaję przyprawy.
Oznacz jako wykonane
7.
Zmniejszam moc na kuchence, przykrywam rosół i tak gotuję 1,5h.
Oznacz jako wykonane