Rosół
Rosół to tak wspaniała zupa, że nawet powrót letnich temperatur do Hiszpanii nie powstrzyma moich dzieci przed zjedzeniem go na śniadanie 😉
Przetestowałam wiele części z kurczaka i okazało się, że rosół na korpusach wychodzi jak dla mnie najlepszy 👌
No Reviews
Składniki
Ilość porcji
2 korpusy z kurczaka | |
5 marchewek | |
2 pasternaki | |
3 łodygi selera naciowego | |
kilka gałązek natki pietruszki | |
kawałek pora | |
2 liście laurowe | |
4 ziarna ziela angielskiego | |
5 ziarenek pieprzu | |
1 płaska łyżka soli | |
4 litry wody |
Kroki
1.
Wodę zagotowuję z solą.
Oznacz jako wykonane
2.
Następnie dodaję korpusy. Daje im tak ok. 10 min na pogotowanie.
Oznacz jako wykonane
3.
Odszumowuję wodę.
Oznacz jako wykonane
4.
Warzywa obieram i kroję na części.
Oznacz jako wykonane
5.
Dodaję je do gotującej się wody.
Oznacz jako wykonane
6.
Następnie dodaję przyprawy.
Oznacz jako wykonane
7.
Zmniejszam moc na kuchence, przykrywam rosół i tak gotuję 1,5h.
Oznacz jako wykonane