Kulki z ekspandowanej kaszy gryczanej
Nie mogę powiedzieć, że są super fit dietetyczne, ale jeśli jemy z umiarem, to myślę, że spokojnie możemy sobie na nie pozwolić.
No Reviews
Składniki
Ilość porcji
250 g ekspandowanej kaszy gryczanej | |
50 g gorzkiej czekolady | |
1 łyżka masła orzechowego | |
6-8 krówek | |
2 łyżki mleka |
Kroki
1.
Masa do kulek
Krówki, czekoladę, mleko oraz masło orzechowe podgrzewamy w garnku, aż składniki się rozpuszczą i połączą.
Ściągamy z kuchenki i studzimy masę.
Oznacz jako wykonane
2.
Kulki
Masę łączymy z ekspandowaną kaszą gryczaną.
Oznacz jako wykonane
3.
Formujemy kulki.
Oznacz jako wykonane
4.
Wstawiamy na ok. 30 min do lodówki.
Oznacz jako wykonane